Haber

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’a Yönelik İddialar İletişim Başkanlığı ve Hazine Bakanlığı’ndan Reddedildi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesine ilişkin iddialar gündeme gelirken, habere ilişkin ilk yalanlamalar İrtibat Müdürlüğü’ne bağlı Dezenformasyon Merkezi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Ama içeriği farklıydı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ailesine ilişkin bazı iddialar günlerdir dikkat çekiyor.

Erkan’ın küçük bebeği olan bir anne olduğu, anne ve babasının her gün Cumhurbaşkanı’na çocuk bakımı konusunda yardımcı olmak üzere TCMB Binası’na kadar eşlik ettiği, bu süreçte kurum ve çalışanla iletişim halinde oldukları gündem oldu. .

Erkan, sosyal medya hesabı üzerinden yayılan bu tezler hakkında yasal işlem başlatacağını belirtti.

Beklenen resmi yalan geldi. Ancak iddialardan çok CİMER başvurularının reddedilmesi dikkat çekti.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan yalanlama şöyle:

‘Bazı medya kuruluşlarında yer alan ‘CİMER’e yapılan başvurunun basına sızdırıldığı’ iddiası doğru değildir.

Devlet Yürütme Organı bünyesinde yaklaşık 40 bin idari birim bünyesinde kamu kurumlarını temsil eden yaklaşık 90 bin kamu görevlisini ağırlayan CİMER; 2023 yılında 7 milyon 650 bin başvuru yapıldı ve bu başvuruların okunması, iletilmesi ve yanıtlanması kapsamında yılda 34 milyon işlem gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Merkezi (CİMER), vatandaşlarımızın kamu kurumlarına kolaylıkla başvuru yaparak dilekçe ve bilgi alma haklarını kullanabilmelerine ve başvuru süreçlerinin vatandaşlarımız tarafından 7/24 takip edilebilmesine olanak sağlayan dünyanın millet ve devlet arasındaki en büyük kamusal iletişim platformudur. .

“Başvuru aşamasında güvenlik amaçlı temel kimlik bilgilerinin yanı sıra cep telefonu doğrulaması ve çift faktörlü kimlik doğrulama (e-Devlet üzerinden yapılan başvurularda) gerçekleştirilir; diğer taraftan kamu görevlilerinin okuduğunda tüm veriler kayıt altına alınır. Başvuru sisteme girer ve başvuruya ilişkin her türlü işlem yapılır.”

CİMER’e yapılan tüm başvurularda istisnasız olarak başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri kapalı (yıldızlı) formda kamu görevlisine sunulur. Başvurunun işleme alınabilmesi için kişinin kimlik veya bağlantı bilgilerine ihtiyaç duyuluyorsa ilişkinin yazılması gerekmektedir; Yıldızlı bölümleri açma yetkisi her birimdeki personel sayısının %10’una verilmektedir.

CİMER kapsamında yürütülen tüm süreçlerde kişisel gizlilik ve güvenliğe verilen değer, mevcut mevzuatta birçok karar bulunmasına rağmen bağımsız olarak çıkarılan 03/06/2022 tarih ve 5690 sayılı CİMER Yönetmeliğinin birçok yerinde vurgulanmaktadır. Bu konuyla ilgili mevzuat. Örneğin, bireysel verilerin korunmasına ilişkin kararlar, “kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarını” düzenleyen 10/1(d) maddesinde ve “kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarını” düzenleyen 12/1(b) maddesinde açıkça yer almaktadır. CİMER personelinin sorumlulukları”. Son dönemde gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Merkezi (CİMER) uygulaması incelendiğinde, başvurunun başvuru sahibi tarafından doğrudan ilgili kurumlara yönlendirildiği, herhangi bir rastgele okuma, yönlendirme veya ayrı bir işlem yapılmadığı belirlendi. Bağlantı Müdürlüğü çalışanı tarafından gönderilir. ‘Asılsız iddialara güvenmeyin.’

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bir yalanlama daha geldi.

Haberin komplo olduğunu öne süren baba Erkan, yaptığı açıklamalarda “Ankara’da farklı bir oyun başladı” dedi. Daha sonra ODATV’de yayınlanan bir haber dikkat çekti.

Haberin içeriğinde ‘haberin Mehmet Şimşek grubu tarafından yayıldığı’ yönünde iddialar yer aldı. Bakanlık bu haberi sert bir dille yalanladı.

Kaynak: ODATV haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada haberin şiddetle kınandığı, mantık dışı ve uydurma olduğu yönünde sert ifadeler kullanıldığı belirtildi.

cesme-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu