Teknoloji

Yapay Zekaya Sorduk, On Yıllar Sonra Hangi Mesleklerle Uğraşacağız? Daha Önce Adını Duymadığınız Mesleklerle Tanışın!

Teknolojinin ilerlemesi, yapay zeka, uzay araştırmaları, sürdürülebilirlik ve sağlık alanındaki gelişmeler gibi faktörlerin şekillendirdiği, iş tanımlarıŞimdi görüyoruz.

Geleneksel iş rollerinin önemli ölçüde değişeceği ve bunun sonucunda daha önce adını bile duymadığımız mesleklerin ortaya çıkacağı bilinen bir gerçek. Biz de yapay zekaya gelecekte hangi mesleklerin tanınacağını sorduk. Cevaplarından bazıları sizi gerçekten şaşırtabilir. Şu anda hayatımızda olup bitenlerden, Adını hiç duymadığınız mesleklerleSiz de karşılaşacaksınız.

Yapay zekaya göre geleceğin meslekleri neler?

  • Yapay zeka etik danışmanı
  • Uzay turizmi rehberi
  • sürdürülebilir güç teknisyeni
  • genetik Danışmanlık
  • Robotik bakım teknisyeni
  • Sanal gerçeklik deneyimi tasarımcısı
  • biyomimetik mühendisi
  • Veri gizliliği uzmanı
  • şehir tarım uzmanı

Yapay zeka denetlenmesi gerektiğinin de farkında: Yapay zeka etik danışmanı

”Geleceğin meslekleri nelerdir?” Soru sorulduğunda akla ilk gelenlerden biri yapay zeka (AI) etik danışmanıdır. Aslında gelişmeleri düşündüğümüzde buna pek de şaşırmıyoruz. Yapay zeka, kullanımı yaygınlaştıkça gelecekte kendisine ait bir kontrol sisteminin gelişeceğinin bilincindedir.

Ona göre bu meslek yapay zeka algoritmalarının kullanımına dayanıyor. adil, şeffaf ve tarafsızYapay zekanın gelişimini izleme, yapay zekanın insanlar üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendirme ve yapay zeka projelerini insan haklarına ve toplumsal değerlere uygun şekilde entegre etme görevlerini içerir.

Elon Musk bunu beğendi: uzay turizmi rehberi

Bugünün turizm firmalarının bile yatırım yapmasını tavsiye ettiğimiz uzay turizmi bölümü, gelecekte çok önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor. Bu harika yolculuğa çıkma şansı yakalayan yolculara. uzay yolculukları Yolculuk boyunca onlara eşlik edecek ve yolculuk boyunca tüm güvenlik prosedürleri hakkında onları bilgilendirecek profesyonel bir ekibe ihtiyaç olacağı aşikardır. Bu profesyonelin uzay tarihi ve astronomi konusunda kapsamlı bilgiye sahip olması bekleniyor.

Giderek önemi artan: sürdürülebilir enerji teknisyeni

yenilenebilir enerji kaynakları Buna olan ihtiyacımız ve bu alana yapılan yatırımlar artıyor. Önümüzdeki yıllarda “sürdürülebilir enerji teknisyenine” ihtiyaç duyacağımız aşikar. Yapay zeka varsayımına göre bu meslek elektrik, mekanik ve güç sistemlerinde uzmanlaşmayı gerektirmektedir. Misyonları ise yüksek zirvelere yerleştirilen rüzgar türbinlerinden tanıyacağınız yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yönetim, bakım ve onarım gibi tüm işleri üstlenmektir.

Genetik olarak bulaşan hastalıkları azaltmayı amaçlayan genetik danışmanlık

Günümüzde pek çok çalışmaya konu olan genetik bilimiyle ilgili önümüzdeki yıllarda bizi pek çok yenilik bekliyor. ChatGPT’ye göre genetik danışmanlar tıp alanında uzmanlarla birlikte çalışıyor, Genetik geçişli hastalıkların tanı ve tedavisibu konuda yol gösterici olacaktır.

”Bu robotun motoru bozulacak, başka yolu yok.”: robot bakım teknisyeni

Gelecekte Sektördeki ustaların çalışmaları şekil değiştirebiliyor Çünkü üretimde kullanılan robotlaşma arttıkça bakım-onarım ihtiyaçları da sıklaşacak. Elektronik, mekatronik ve otomasyon sistemlerinde uzmanlaşması gereken robot bakım teknikerleri, endüstriyel üretim tesislerinde, otomasyon sistemlerinde veya robotik teknolojilerin kullanıldığı alanlarda çalışabilecek.

Ayrıca robotların verimliliğini artırmak için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. yazılım güncellemeleri Ayrıca takip etmeleri gerekecek. Kim bilir belki o zaman temiz bir format her şeyi çözer.

Sanal dünyamızı tasarlayacak bir mimar gibi düşünün: sanal gerçeklik deneyimi tasarımcısı

Biliyorsunuz AVM’lere kurulan o sanal gerçeklik istasyonları, onların bu meslekten çok keyif alacaklarına eminiz. “Sanal gerçeklik deneyimi tasarımcıları”, günümüzde sanal gerçeklik teknolojisiyle yavaş yavaş kullanıma sunulan etkileşimli ve sürükleyici deneyimler yaratmak için çalışacak. Yani özetle Sanal dünyalarımızı tasarlayacak bireyler olucaklar. Üstelik bunu internetteki etkileşimlerimize ve ilgilendiğimiz konulara göre yapacaklar. Aslında bu alışık olduğumuz bir şey değil, Instagram keşfinize bir bakın yeter.

Ya hayvanlar telif hakkı davası açarsa?: biyomimetik mühendisi

Aslında son zamanlarda adından söz ettiren bir meslek de biyomimetik mühendisliğidir. Temel hırslar doğal sistemleri ve organizmaları inceleyerek Elde ettikleri çıkarımları biyoloji, fizik, kimya ve mühendislik bilgileriyle hayatımıza entegre etmek. Örneğin kuşların kanat yapılarını inceleyip bundan ilham alarak daha verimli uçak kanatları tasarlamak ya da son derece hassas gözleri olan böcekleri inceleyerek daha hassas kameralar geliştirmek.

Yapay zekanın gelecekte bu mesleğin çok değerli olacağını öngörmesi bizi şaşırtmıyor. Yeter ki doğaya ve canlılara zarar vermeelimGerçekten heyecan verici gelişmeler.

Çağımızın vazgeçilmez ihtiyacı: veri gizliliği uzmanı

Twitch skandalı, Yemeksepeti veri sızıntısı gibi konuları düşünün… Evet, teknolojinin sağladığı kolaylıklar günlük hayatımızın vazgeçilmezi. Örneğin kilometrelerce uzaktaki bir yerden, birkaç tuşa basarak kredi kartı bilgilerimizi girerek kapımıza kadar sipariş verebiliyoruz. Ancak gizli kalması gereken bu bilgi, internet korsanlarının “siber saldırı hedefi” haline geliyor. Yani yine sadece kilometrelerce uzakta kötü niyetli bir kişi Çayınızı yudumlarken bilgilerinizi yakalayabilir. Dolayısıyla önemi katlanarak artacak bir meslek de “veri gizliliği uzmanı”dır.

Yapay zekaya göre bu meslekte çalışacak kişilerin yalnızca bilgi teknolojileri ve güvenlik politikaları hakkında bilgi sahibi olması yeterli değildir. Hukuk alanında da uzmanlaşmaları gerekiyor.

Kentsel tarım uzmanı: Geleceğe dair umutlarımızı biraz daha “yeşil” kılacak bir tahmin

Çünkü inşaat arttıkça Doğayı ve yeşili unutmaya gelmiştik . ChatGPT kentsel tarım uzmanına ihtiyacımız olduğunu düşünmüş olabilir çünkü zamanla yok ettiklerimiz yeniden en büyük ihtiyacımız haline gelecektir.

Ona göre kentsel tarım uzmanlarının kentte tarımı geliştirmesi ve toplumu geliştirmesi gerekiyor. doğayla daha fazla iç içe İnsanların tarıma ağırlık vererek yaşamasını teşvik etmek için çalışmalar yapacağız. Bu kişiler tarım, çevre bilimleri ve benzeri alanlarda uzmanlaşacak.

Yapay zeka ile geleceğin mesleklerine dair sohbetimizin sonuna geldik.

Kim bilir belki de ailelerimizin “Çocuğum doktor/mühendis oldu” gibi övünen cümleleri, çok uzak olmayan bir gelecekte yerini “Çocuğum veri bilimci/kentsel tarım uzmanı oldu”ya bırakabilir. Değişecek.

Dalia Lama’nın “Değişim istiyorsanız nedenlerini yaratın” sözüne değinmiştik. girişte. Gelecekte veri gizliliği uzmanlarına ve kentsel tarım uzmanlarına duyulan ihtiyaçtan bahsediyorsak tıpkı bu açıklamada anlatıldığı gibi. Değişikliklerin nedenlerini kendimiz yaratmadık mı?Fikirlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Yapay zeka ile ilgili diğer konuları da konuştuk:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu